Uitslag FC Utrecht-Dnjepr Dnjpropetrovsk

Otto (okee6)
FC Utrecht speelde in de eigen Galgenwaard het tweede pouleduel in de UEFA Cup. Dnjepr Dnjpropetrovsk pikte onvervaard de punten mee (1-2).

Utrecht begon achterin onzeker aan de wedstrijd. De vroege openingstreffer van Rotan kwam verder uiterst ongelegen. De vlugge spits ging er alleen vandoor en liet keeper Rene Ponk kansloos. Utrecht was vervolgens niet bij machte om de Oekraïnse muur te slechten. Elk schot werd afgeblokt. Het Utrechts aandeel bleef in het eerste bedrijf beperkt tot een kopbal van Alje Schut uit een corner en een mislukt schot van Hans van der Haar.

In de tweede helft verscheen Utrecht met twee wijzigingen in de ploeg uit de kleedkamer. Met Sander Keller voor Schut en Etienne Shew-Atjon voor Samir El Gaaouiri werd de defensie geherorganiseerd. Stefaan Tanghe schoot na zes minuten op de vuisten van keeper Kernozenko. Stefano di Tomasso schoot een vrije trap op de lat. Gevaarlijker werd Utrecht echter niet. In de 83e minuut leek Semotsjko het slot definitief op de deur te doen door 0-2 te maken. Darl Douglas scoorde in de slotfase echter alsnog 1-2, waarna Utrecht op een gelijkspel mocht hopen. Het zat er niet meer in.


FC Utrecht - Dnjepr Dnjpropetrovsk (1-2)
12' Rotan 0-1
83' Semotsjko 0-2
88' Douglas 1-2

FC Utrecht: Ponk, Cornelisse, Di Tommaso, Schut (Keller/46), Douglas, De Jong, Somers, Braafheid (Rajcomar/67), El Gaaouiri (Shew-Atjon/46), Tanghe, Van der Haar

Dnjepr Dnjpropetrovsk: Kernozenko, Jezerski, Matjoechin (Sjelajev/60), Michailenko, Roesol, Rykoen, Nazarenko (Lisitski/87), Rotan (Semotsjko/30) Gritsaj, Kostisjin, Venglinski