A1GP: Officiele bandenleverancier aangekondigd

MavRick
Vandaag is de naam van de officiele bandenleverancier voor de nieuwe A1GP klasse bekend geworden, Cooper Tire & Rubber Company heeft een drie-jarig contract gesloten om slicks en gegroefde regenbanden te maken.

Voor wie de naam "Cooper Tires" niet bekend in de oren klinkt zal de naam "Avon" iets meer zeggen. Onder dit merk levert Cooper al enige jaren banden aan de Formule 3000 teams en in 2003 hielpen zij het Minardi team nog uit de brand door banden te leveren voor de test op 30 januari, waardoor onze Jos Verstappen toch zijn rondjes kon rijden.

"A1 Grand Prix is een innovatieve, wereldwijde serie en Cooper Tire is een steeds bekender wereldmerk aan het worden," zei Thomas A. Dattilo, de president en CEO van het bandenmerk. "Dit past precies in het plaatje voor Cooper Tires, dat ondersteund wordt door de ervaring van ons Avon race team in de Europese raceklassen. We zijn erg blij om vanaf het allereerste begin mee te kunnen werken aan deze nieuwe serie."

Sheikh Maktoum Hasher Al Maktoum, de oprichter en CEO van A1GP, heeft de banden onder diverse omstandigheden in actie gezien tijdens tests in Engeland en Spanje. "Ik was onder de indruk van de resultaten en de inzet van het Cooper-Avon team, en de banden gaven ons alles wat we willen voor onze serie. Ze zijn betrouwbaar en consistent en werken goed onder alle condities."

"De feedback van ons team en onze testcoureur, Ralf Firman, was volledig positief", aldus de Sheikh. "Ik heb ook naar andere series gekeken die gebruik maken van Avon banden en ik weet gewoon dat we de perfecte partner hebben gevonden."