Williams ontslaat aerodynamisch ontwerper

MavRick
Het hoofd van de aerodynamica, Antonia Terzi, heeft het team van Williams met onmiddellijke ingang verlaten. Terzi was de bedenker van de walrus-neus, waar Williams aan het begin van het seizoen vriend en vijand mee verraste.

Helaas bracht dit revolutionaire ontwerp het team van Williams geen overwinningen en gedurende het seizoen is men overgestapt op een meer conventioneel ontwerp. Met deze conventionele neus won Williams vervolgens de laatste race van het seizoen in Brazilië.

Antonia Terzi, die in 2002 de overstap van Ferrari naar Williams maakte, zal vervangen worden door Lois Bigois. Deze Fransman heeft al bij meerdere teams in de Formule 1 gewerkt, bij het team van Prost, als technisch directeur en ook bij Minardi en Sauber. Dit seizoen werkte hij al voor Williams waar hij zich voornamelijk geconcentreerd heeft op het ontwerpen van de FW27, de wagen voor volgend seizoen.

Williams ontkent dat er problemen zijn bij de technische afdeling. "Men hoeft zich geen zorgen te maken over een onderbreking in het ontwerp-proces", aldus een woordvoerder. "Lois heeft al de hele tijd aan de FW27 gewerkt."