"Jaguar - Red Bull deal zo goed als rond"

Paladijn
Volgens de Britse kwaliteitskrant The Financial Times is de deal tussen Ford en Red Bull betreffende de overname van het Jaguar F1 team zo goed als rond. Volgens de krant blijven de onderhandelingen nog wel doorgaan tot de deadline van 15 november bijna is bereikt. Op die dag moet namelijk bekend zijn wie er volgend seizoen eigenaar is van het team.

Ford waarschuwt echter dat ze ook nog met een andere serieuze partij aan het onderhandelen is over overname van het geplaagde F1 team. Volgens het artikel zou een van de eisen van energiedrankfabrikant Red Bull aan Ford zijn dat de laatstgenoemde volgend seizoen een gedeelte van de kosten voor zijn rekening neemt.

Daarnaast meldt de krant ook dat Ford mogelijk een boete van een paar honderd miljoen dollar krijgt als de verkoop niet doorgaat voor 15 november. Ook wordt vermeld dat het ontslag van 350 werknemers bij de fabriek van Jaguar in Milton-Keynes waarschijnlijk nog juridische en financiële gevolgen kan hebben omdat dit onder de Amerikaanse wetgeving valt.