Euskatel roept Mayo op het matje

Maurice (mbn)
Iban Mayo is door Euskatel teruggefloten na opmerkingen in de Spaanse pers. Mayo had gezegd dat hij aanbiedingen van andere ploegen overweegt.

In de Spaanse pers gaan al langer de geruchten dat Illes Balears Mayo van Euskatel zou willen overnemen. Aanvankelijk was dat als ze Valverde niet konden contracteren, maar nu blijkt dat ze nog wel een extra kopman willen hebben. Mayo voelt zich de afgelopen tijd minder thuis bij Euskatel en lijkt op een breuk aan te sturen. Na recente uitlatingen over een eventueel vertrek in de pers, werd hij echter door het team teruggefloten.

Ploegleider Miguel Madariaga en sportief directeur Julian Gorospe spraken met hun sterrenner en waren achteraf tevreden: "Iban vertelde ons dat hij niet opnieuw hierover zal praten zonder toestemming van het team . Hij vertelde ons zich goed te voelen binnen het team en dat er geen problemen zijn."

In de Spaanse pers gaf Mayo's manager, Sabino Angoitia, aan dat het niet precies zo ligt. Ze zullen nog steeds aanbiedingen van andere teams aanhoren en overwegen, maar niet meer in de pers daarover praten.