Haug verwacht veel van nieuwe rijders

Redactie FOK!frontpage
Norbert Haug verwacht veel van zijn nieuwe rijders duo Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen. Het blijft echter de vraag of de koele Fin met de heethoofdige Colombiaan kan samenwerken.

Ze hebben nog niet met elkaar gereden, maar nu al is de vraag of beide coureurs met elkaar overweg kunnen. Mercedes-chef Norbert Haug verwacht geen problemen.“Ik hoop dat Brazilië een voorbode was voor volgend jaar. Juan Pablo Montoya is een warmbloedige coureur die soms over de schreef gaat, maar wij zullen hem de omgeving bieden om te presteren.”

Norbert Haug gaat niet in op de vraag welke rijder beter is. “Het is moeilijk Kimi te verslaan, maar dat geld voor elke coureur op de grid. Als hij op dreef is, is het werkelijk een koele kikker en een bijzondere man, maar ik denk dat Montoya dat ook kan zijn." De tijd zal het leren of de Colombiaan binnen het Mclaren-team kan passen.

In 1995 zou Nigel Mansell bij McLaren gaan rijden, maar Mansell en Ron Dennis vlogen elkaar regelmatig in de haren. Nigel Mansell reed uiteindelijk niet voor Mclaren omdat hij iets te breed was.