Pérez bevestigt positieve test

Olga (Nuongirl)
De Spaanse wielrenner Santi Pérez heeft bevestigd dat hij positief heeft getest op het gebruik van bloeddoping.

"De UCI heeft me laten weten dat ik bloeddoping zou hebben gebruikt via een bloedtransfusie. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nooit een bloedtransfusie heb gehad," zei de wielrenner van Phonak op todociclismo.com.

"Ik ben er zeker van dat de waarheid snel naar boven komt en dat wordt bewezen dat alles wat ze over mij beweren, niet waar is", aldus Perez. De test werd op 5 oktober uitgevoerd in het Zwitserse Lausanne, en afgelopen week werd de uitslag bekend van de contra-expertise.

In een verklaring bevestigde Phonak de positieve test van de wielrenner: "De test was dezelfde als die bij Tyler Hamilton. Omdat de betrouwbaarheid en de interpretatie ervan nog steeds ter discussie staan, blijft het management geloven in de onschuld van de renner."

Pérez werd dit jaar tweede in de Ronde van Spanje en maakte daar veel indruk door drie etappes te winnen. Zijn ploeggenoot Tyler Hamilton werd onlangs ook betrapt op bloeddoping. Hij houdt vol onschuldig te zijn, maar werd door Phonak voorlopig geschorst. Door een procedurefout van het IOC behield hij wel zijn gouden Olympische medaille die hij won bij de tijdrit.