Nicky Pastorelli wint het Euro3000 kampioenschap

Paladijn
Nicky Pastorelli heeft afgelopen weekend op de Nürburgring in Duitsland het SuperFund euro 3000 kampioenschap gewonnen. De half-Nederlandse, half-Italiaanse coureur won met een punt voorsprong van de Italiaan Fabrizio Del Monte.

In een dramatische climax werd de grootste kanshebber op de titel, Fabrizio Del Monte, al bij de start uit de race gecrashed door zijn teamgenoot Tor Graves. De Oostenrijker Norbert Siedler werd derde in het kampioenschap nadat hij door de rookie Luca Filippi van de baan geduwd werd in de eerste bocht.

Eindstand van het kampioenschap:

1.Nicky Pastorelli (NLD)Draco Junior Team46 punten
2.Fabrizio Del Monte (ITA) GP Racing45 punten
3.Norbert Siedler (AUT) ADM Motorsport37 punten

In een reactie liet Nicky Pastorelli weten:
"Er was altijd nog een kans voor mij om het kampioenschap te winnen, dus ik moest ervoor gaan vandaag. Ondanks een fantastische start was het geen gemakkelijke race omdat Alex Lloyd hard op weg was mijn plaats over te nemen. Ik ben heel blij en kan het niet geloven dat ik het kampioenschap gewonnen heb! Het team heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken en zonder hun had ik het niet zo ver kunnen schoppen."

Update:
Volgens f1racing.net mag Nicky Pastorelli dankzij zijn overwinning in een F1 bolide van Minardi testen. Dit vindt ongetwijfeld plaats tijdens de mega testdagen van Minardi.