Rosenborg toch Noors kampioen

Jorrit (Flem)
SK Rosenborg is er toch in geslaagd om voor de dertiende opeenvolgende keer kampioen van Noorwegen te worden. De laatste weken verloor de ploeg wedstrijd na wedstrijd, maar in de laatste match kwam het toch nog goed.

Dit ging aan de hand van spits Frode Johnsen. Hij scoorde maar liefst drie keer in het met 4-1 gewonnen duel tegen Lyn. Zijn laatste treffer, in de voorlaatste minuut, was beslissend voor de Noorse titelstrijd.

Valerenga, de grote concurrent van Rosenborg, won namelijk met 3-0 van Stabaek en kwam daardoor op evenveel punten. Ook het doelsaldo was met plus achttien precies hetzelfde. Hierdoor moest het aantal gemaakte treffers de doorslag geven. Aangezien Rosenborg 52 doelpunten gemaakt heeft (in 26 duels) en Valerenga maar 40 is Rosenborg dus kampioen.

Rosenborg was de laatste weken erg slecht bezig. In de competitie werd een grote voorsprong verspeeld en in de Champions League haalde het maar één punt uit drie wedstrijden. Een ware crisis was het gevolg en half Noorwegen vreesde dat Rosenborg de titel niet zou winnen dit jaar. Uiteindelijk haalden de fans opgelucht adem en was een groot feest het gevolg.

Aanstaande dinsdag neemt PSV het thuis op tegen Rosenborg. De vorige wedstrijd won de ploeg uit Eindhoven met 2-1, hierna kreeg trainer Ola By Rise van Rosenborg te horen dat hij aan het einde van het jaar mag vertrekken.