Feyenoord contracteert André Bahia

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Feyenoord heeft woensdagmiddag de Braziliaan André Bahia gecontracteerd. De linker centrale verdediger komt vanaf 1 januari 2005 naar Feyenoord, en blijft daar in ieder geval tot het einde van het seizoen. Daarna heeft Feyenoord een optie om de 20-jarige Bahia voor 4 jaar vast te leggen.

Mark Wotte, de technisch directeur van Feyenoord, is erg tevreden over het aantrekken van Bahia. “Dit is voor ons een veilige constructie. Met de komst van Bahia zijn dit seizoen alle posities dubbel bezet en dat was de doelstelling.” Ondanks zijn leeftijd, heeft Bahia al veel ervaring. “Hij heeft al meer dan 80 wedstrijden in het eerste van Flamengo gespeeld en is veelvoudig jeugdinternational.”, aldus Wotte. Volgens hem is Bahia een versterking in de breedte, en mag hij zich bewijzen achter Paauwe.

Bahia zelf is erg blij dat hij voor Feyenoord mag uitkomen. Hij kent de club van jongs af aan, maar hij raakte pas echt onder de indruk in het jaar dat Feyenoord de UEFA cup won. De wedstrijd tegen Real Madrid voor de Super Cup gaf hem de bevestiging dat Feyenoord een grote club is. “Ik ben er trots op. In Brazilië kent iedereen die van voetbal houdt Feyenoord, Ajax en PSV. Ik ben blij dat ik het hier mag bewijzen. Feyenoord is een fantastische club om aan het Europese voetbal te wennen en een groot voetballer te worden.”, zei Bahia.

Over de kwaliteiten die hij heeft, is hij erg duidelijk: “Ik ben een echte verdediger, die veelal op kracht de duels aangaat. Verder kom ik soms op en pik ik nog wel eens een doelpuntje mee.” Bahia werd een maand geleden door Mark Wotte gezien in Brazilië, en werd toen uitgenodigd voor een tweedaagse proef. In die twee dagen maakte Bahia kennis met Ruud Gullit en op woensdagochtend trainde hij mee met de selectie.