Honkbal: Cardinals naar de finale

Redactie FOK!frontpage
De St. Louis Cardinals hebben zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de World Series. De Cardinals wonnen van de Houston Astros met 5-2 en brachten daarmee de stand in de best-of-seven serie op 4-3. In de finale moeten de Cardinals het opnemen tegen de Boston Red Sox.

De openings wedstrijd tussen de St. Louis Cardinals en de Houston Astros werd een prooi voor St. Louis Cardinals zij wonnen de eerste wedstrijd uit deze playoff serie met 7-10. Al in de zesde inning werd de wedstrijd beslist, in de zesde inning bij een stand van 4-4 was de ploeg uit St. Louis met 6 punten de betere. Bij de slagbeurt van de Astros kwamen zij nog terug tot 7-10 maar ze kwamen te kort voor de overwinning.

De tweede wedstrijd werd wederom een prooi voor de St Louis Cardinals zij wonnen de wedstrijd die wederom in Houston werd gespeeld met 4-6 komen een stuk dichtbij voor een plek in de World series.
Wedstrijd nummer drie vond plaats in St. Louis en daar ging het een stuk lastiger aan toe voor de Cardinals ze verloren op eigenveld met 2-5. De stand nu 2-1 in het voordeel van de Cardinals.

Het leek zo mooi begin voor de Cardinals, maar naar mate de serie vorderde kwamen de Houston Astros steeds beter in hun ritme en won de derde wedstrijd. De vierde wedstrijd werd gewonnen door de Houston Astros en toen was de 2-0 voorsprong van de Cardinals als sneeuw voor de zon verdwenen.

De vijfde wedstrijd was het drama compleet voor de Cardinals, een 0-3 nederlaag op eigenveld zorgde ervoor dat de Astros op een 2-3 stand komen. De Cardinals zijn niet bepaald succesvol op eigenveld, in de drie wedstrijden die op eigenveld werden gespeeld verloren ze alle drie de wedstrijden. De zesde wedstrijd was weer in Houston en voor de thuisclub ging het niet bepaald goed en een 4-6 nederlaag was het gevolg. En dan komt alles aan op de beslissende zevende wedstrijd die in Houston plaats vond.

In de begin van de partij pakte de Astros een 0-2 voorsprong, maar de Cardinals kwamen in de derde inning sterk opzetten. Slechts drie slagbeurten later was de beslissing een feit. De Astros gokte op de ervaren man Roger Clemens die vijf innings erg sterk gooide, maar tijdens de zesde inning de controle over zijn worpen verloor, en daar maakte Pujols en Rolen handig gebruik van de vermoeide Clemens

De St. Louis Cardinals staan daarmee voor het eerst sinds 17 jaar weer in de finale van de World series. Het is niet de eerste keer dat de Cardinals en de Red Sox tegenover elkaar staan. In 1946 en 1967 speelden ze tegen elkaar, beide keren ging de winst naar de Cardinals De eerste partij tussen de St. Louis Cardinals en de Boston Red Sox vindt aankomende zaterdag in Boston plaats.