Toekomst renners Chocolade Jacques somber

Maurice (mbn)
Even was er weer hoop voor de Nederlanders bij Chocolade Jacques na de aankondiging van de fusie met Vlaanderen - T Interim. Die hoop lijkt snel voorbij.

Lange tijd was de toekomst van de Chocolade Jacques ploeg erg onzeker. De sponsor twijfelde en de renners mochten al op zoek naar een nieuwe ploeg. Nu de ploeg doorgaat als combinatie met Vlaanderen - T Interim onder de naam Chocolade Jacques-T Interim is er weer wat hoop voor de Nederlandse renners, maar veel hoop is het niet.

De nieuwe ploeg zal 21 renners gaan herbergen en zich richten op het opleiden van jonge Belgische renners. Van de 21 renners komen er 16 van Vlaanderen - T Interim. Dat beteknt dat er slechts vijf plekken over zijn voor de renners van Chocolade Jacques en waarschijnlijk gaat daarbij de voorkeur uit naar de Belgen. Bart Voskamp, Jan van Velzen, Rik Reinerink en Bert Hiemstra lijken nu definitief op straat te staan.

In ploegleider Johan Capiot hadden de renners nog veel vertrouwen, maar die moet ook het veld ruimen. "Ik heb begrepen dat ik er niet bij betrokken word.", vertelde die gisteren. Voskamp liet vanaf vakantie weten verrast te zijn: "Dit is nieuw voor mij. Ik kan hier nu nog niets opzeggen."