Coulthard bereidt zich voor op afscheid

MavRick
David Coulthard staat aan de vooravond van wat misschien wel zijn laatste Grand Prix kan zijn. De Schot kijkt dan ook met gemengde gevoelens uit naar het komend weekend.

Komende race rijdt Coulthard zijn 150ste race voor het team van McLaren. Nog nooit heeft een coureur langer aaneengesloten bij één en hetzelfde team gereden. Eigenlijk zou de Schot dit weekend een feestje moeten vieren, maar omdat hij nog steeds geen nieuwe werkgever voor volgend jaar heeft gevonden, kijkt hij met een somber gevoel uit naar de komende Grand Prix.

"Brazilie zal een race worden met gemengde gevoelens, hoewel het negen prachtige seizoenen zijn geweest bij het team." Het zal een weekend worden van afscheid nemen van vrienden die hij bij McLaren de laatste jaren gemaakt heeft.

De 33-jarige David heeft voor McLaren 12 races gewonnen en vindt dat hij het Formule 1 circus nog steeds wat te bieden heeft. Er wordt gefluisterd dat hij bij het team van Jaguar al een contract getekend had. Een paar dagen na ondertekening heeft Ford echter de stekker uit haar Formule 1 project getrokken en vervlogen de ambities van Coulhard als sneeuw voor de zon.

"Ik ben van mening dat ik nog steeds de snelheid en de wil heb om mee te kunnen strijden en, zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik nog niet klaar om te stoppen. Ik zal blijven proberen om voor volgend jaar een zitje te bemachtigen en lukt het dat jaar niet dan probeer ik het opnieuw voor het seizoen daarna", aldus de Schot.