"Albers in beeld bij McLaren"

Maurice (mbn)
Volgens het blad Formule 1 is Christijan Albers in beeld bij McLaren voor een eventuele rol als testrijder. Daarvoor zou hij wel moeten concurreren met zijn teamgenoot in het DTM Gary Paffett.

Albers heeft samen met zijn manager een aantal weken geleden gepraat met Martin Whitmarsh, één van de topmannen van de renstal. In het kennismakingsgesprek vertelde die dat als een testrijder, Pedro de la Rosa of Alexander Wurz, het team verlaat, Albers in beeld komt als de opvolger.

Norbert Haug, die in het DTM de teambaas is van Albers en ook namens Mercedes in de Formule 1 bij McLaren enige inspraak heeft, heeft Albers laten weten dat hij hem wil adviseren. De manager van Albers, Lodewijk Varossieau, vertelde: "Haug heeft klip en klaar gezegd dat wanneer Albers in de Formule 1 terecht wil komen, hij zich het beste door hem kan laten adviseren. We zijn blij met zijn steun." Eventueel zou Albers het testen van McLaren kunnen combineren met het racen in de DTM.

Ondertussen blijft Albers ook kijken naar Formule 1-teams uit de achterhoede van het veld. Met Jordan is de relatie echter bekoeld nadat Doornbos daar instapte als testrijder. Daarnaast is voor die teams Albers niet de enige Nederlander die het probeert. Ook Verstappen en Doornbos proberen een stoeltje binnen te halen. Daarbij kijken Doornbos en Verstappen of ze eventueel via een nieuw Double Dutch-plan samen met sponsors van het Italiaanse Minardi een soort Nederlands team kunnen maken.