Stoddart verkoopt collectie

Maurice (mbn)
Paul Stoddart zal een deel van zijn eigen Formule 1-collectie gaan veilen. Meer dan 4.000 artikelen zullen in november bij de Minardi-fabriek in Ledbury geveild worden.

Paul Stoddart staat bekend als een groot verzamelaar van verschillende artikelen. Hij kocht auto's van alle teams waarmee hij heeft gewerkt en nog meer. Daarnaast kocht hij vorig jaar veel artiekelen tijdens de failissenmentsveiling van Arrows. Nu gaat hij zo ongeveer de helft van zijn verzameling verkopen.

Paul Stoddart gaf zelf erover aan: "Deze collectie van auto's, die in de laatste tien jaar is verzameld, is mogelijk een van de meest significante verzamelingen ooit aangeboden. Het bevat onderdelen van het voormalige Tyrrel-team en het voormalige Arrows-team, met daarnaast een aantal andere auto's, motoren en echte F1-spullen van teams als BAR, Jordan en natuurlijk Minardi."

"Ik denk dat in deze verkoop voor iedereen wel iets te vinden is, van een auto tot een T-shirt. Ik werd altijd gevraagd waar echte Minardi-merchandise kon worden gekocht. Hier is de kans daarvoor."