Button-uitspraak zaterdag verwacht

Maurice (mbn)
De Contract Recognition Board (CRB) zal zaterdag bijeenkomen om over het contract van Jenson Button te praten. Na deze bijeenkomst wordt duidelijkheid verwacht over het oordeel van het CRB.

Zowel BAR als Williams claimen een geldig contract met Button voor volgend seizoen te hebben. BAR gelooft dat de optie, die het team heeft gelicht, voor volgend seizoen het rijden van Button garandeert. Williams gelooft dat BAR geen geldig contract had met Button en dat het team daarom een contract voor volgend seizoen met Button kon sluiten. Omdat beide teams er gezamenlijk niet uit zijn gekomen, moet nu het CRB het oordeel vellen.

De afgelopen weken schoten de meningen over het contract heen en weer. Bij de Grand Prix van China was het merendeel van de volgers van mening dat het BAR-team het gelijk aan haar zijde heeft. Bij de Grand Prix van Japan waren weer meer mensen overtuigd van het gelijk van Williams.

Teambaas David Richards van BAR is in ieder geval blij over hoe team en coureur met elkaar omgaan op het moment: "Alle credit voor Jenson, voor hoe hij zich heeft gedragen de afgelopen weken. En ook credit voor het team, voor hoe ze hun werk hebben uitgevoerd. Ik ben relaxed en zelfverzekerd voor komend weekend."