Muntz blijft op Europese Tour

Otto (okee6)
Rolf Muntz heeft op het Dunhill Links Championship van St. Andrews middels een twaalfde eindklassering zijn tourkaart voor komend seizoen veiliggesteld.

Muntz startte het toernooi gemiddeld op de eerste van drie banen waar gespeeld werd. Op Carnoustie bleef hij een slag boven par. Op vrijdag sloeg hij echter terug. Met 63 slagen kwam hij rond op Kingsbarns. De beste prestatie van het deelnemersveld. Met vervolgens twee ronden op St Andrews voor de boeg diende hij tenminste bij de beste vijftien golfers te blijven om voldoende prijzengeld te genereren om zich van een nieuwe tourkaart te verzekeren. Met respectievelijk drie slagen en een slag winst werd hij uiteindelijk twaalfde.

De zege ging op St Andrews uiteindelijk naar de Schot Stephen Gallacher. Hij had een play-off nodig om de Noord-Ier Graeme McDowell te verslaan. De Engelsen Luke Donald en Ian Poulter kwamen een slag tekort om daaraan deel te nemen (270/-18).

De overige Nederlanders deden het best. Maarten Lafeber werd met 278 slagen 23e. Robert-Jan Derksen had 281 slagen nodig en werd 44e.