Buffel denkt aan vertrek

Maurice (mbn)
Nu Thomas Buffel bij Feyenoord genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank, denkt hij aan een vertrek in de winterstop. Buffels zaakwaarnemer Paul Courant lijkt daar ook op aan te sturen.

Buffel heeft dit seizoen in het eerste elftal nog maar weinig speeltijd gekregen. Waar hij onder Van Marwijk een belangrijke speler was, is hij onder Gullit de tweede man achter Kalou. Buffel heeft nog een contract tot 2006 bij Feyenoord. Feyenoord hoopt dat contract te verlengen, maar Buffel ziet dat met zijn huidige situatie niet zitten.

Afgelopen dinsdag speelde Buffel in de beker mee met Jong Feyenoord en vooral zijn zaakwaarnemer is daar boos over. Paul Courant vertelde: "Sorry, maar dat was niet meer het niveau voor Thomas. En dus niet voor herhaling vatbaar. Thomas mag vooral niet stagneren. Een opwaartse lijn mag niet afgebroken worden door één man: Ruud Gullit."

Buffel zelf vond het niet zo erg: "Andere jongens met een groot ego zouden de neus ophalen voor een match met het tweede elftal. Ik dus niet, ik zocht er mijn vertrouwen." Hij heeft voorlopig echter weinig zin om bij te tekenen en filosofeert over een vertrek: "Feyenoord wil mijn contract openbreken, maar als mijn situatie niet wijzigt, zal ik niet happig zijn om bij te tekenen. In dat geval zal de club me in december misschien willen verkopen. Een transfer in december behoort dus tot de mogelijkheden."