FC Den Bosch bang voor spreekkoren

Maurice (mbn)
FC Den Bosch is bang het eerste slachtoffer te worden van de dadendrang met betrekking tot spreekkoren. De club doet dan ook een beroep op de supporters om het netjes te houden.

Komende zondag speelt FC Den Bosch in eigen stadion tegen Ajax. Na het bezoek van die club bij ADO Den Haag is de discussie over wat er rond de velden moet worden toegestaan opgelaaid. Mede daardoor is Ajax een makkelijke prooi geworden om te provoceren door hernieuwde spreekkoren.

FC Den Bosch probeert het nu in goede banen te leiden. Met bestuursleden van de Supportersclub FC Den Bosch en de afgetakte FCDB (Fanclub FC Den Bosch) wordt getracht een eenduidige oproep naar de supporters te doen. Met politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente wordt gekeken welke maatregelen moeten worden genomen als het mis gaat en wie de aanzet voor die maatregelen geeft.

Er wordt getwijfeld of de club voor de wedstrijd pamfletten gaat uitdelen met een oproep naar de supporters toe. Vorig jaar gooide dergelijke pamfletten voor de wedstrijd tegen Jong Ajax juist olie op het vuur.