Koeman: "van het veld stappen te makkelijk"

Otto (okee6)
Trainer Ronald Koeman van Ajax heeft tijdens het uitduel bij ADO Den Haag overwogen zijn team van het veld te halen. Aanleiding vormden de talloze kwetsende spreekkoren in het Haagse Zuiderpark.

Koeman liet het bij de overweging om dat de tussenstand hem dat praktisch onmogelijk maakte. Ajax verspeelde een in het eerste halfuur opgebouwde comfortabele 0-3 voorsprong. Bij rust was het 1-3. ".. zoiets doe je niet als je met 3-2 voorstaat. Dat zou te gemakkelijk zijn. Dat doe je als het 5- of 6-0 is".

Vanaf de tribune was vooral Rafael van der Vaart mikpunt met teksten jegens zijn vriendin Silvie Meijs. Van der Vaart zou scheidsrechter Ben Haverkort eenmaal hebben verzocht het duel te staken, die zag daar echter geen aanleiding toe. Bij herhaling zou hij wèl maatregelen nemen.

Koeman over het gebeurde: "We zijn toch verrot in Nederland, of niet? Ik heb er vanaf de kant genoeg aan gedaan, heb aangegeven dat het zo echt niet verder kon, maar daar werd niet op gereageerd. We praten er al zolang over, maar niets helpt. Alleen is het moment nu wel aangebroken om als team een keer een daad te stellen en van het veld te gaan."

De trainer van ADO Den Haag Frans Adelaar zei in een reactie het volgende: "Ik vind dat er in Nederland consequent moet worden opgetreden tegen spreekkoren en dat er niet alleen naar ADO moet worden gewezen. We moeten het nu niet toespitsen op een wedstrijd. Er moet een keer van bovenaf ingegrepen worden, maar dan wel over de hele linie. Of dat in dit duel had gemoeten? Misschien wel ja."