Vandenbroucke geeft uitleg

Maurice (mbn)
Na de schokkende berichten over de echtelijke ruzie van Frank Vandenbroucke, is hij nu tot rust gekomen en heeft hij in de pers wat uitleg gegeven.

Vandenbroucke noemt de afgelopen periode een donkere periode en heeft spijt van sommige van zijn acties. Nu hij weer tot rust is gekomen wil hij weer gaan koersen. Zijn ploeg Fassa Bortolo stelt hem echter voorlopig niet op in wedstrijden. Daarom zal hij voorlopig alleen kermiskoersen rijden, beginnend op 6 september in Wetteren .

Over wat er mis ging vertelde Vandenbroucke: "Mijn leven was een hel geworden. De immense prestatiedruk die ik mezelf oplegde, de constante aandacht van de media, die obsessie voor de fiets, het proces dat door mijn hoofd spookte... Het stormde voortdurend vanbinnen. Door die druk was het onmogelijk geworden nog een koppel te vormen met mijn vrouw Sarah. We laten elkaar voor een tijdje los, maar scheiden niet."

Bij Fassa Bortolo geloven ze echter nog niet dat alles weer goed is: "De ploeg stelt me voorlopig niet meer op. Dat is de wens van grote baas van Fassa Bortolo, niet van ploegleider Ferretti. De baas wil negatieve publiciteit vermijden. Ik respecteer dat. Bij Fassa laten ze me vrij. Als ik een andere ploeg vind, mag ik gaan. Er lopen momenteel wat gesprekken. Zolang ik maar kan koersen, is het voor mij goed."