Quick Step en Davitamon uit elkaar

Maurice (mbn)
Quick Step breekt voor volgend seizoen met tweede sponsor Davitamon. Het team is bang voor beschuldigingen van belangenverstrengeling.

Davitamon valt onder het concern Omega Pharma, wat volgend jaar de hoofdsponsor wordt van Lotto - Domo. Quick Step heeft de beslissing genomen om op voorhand problemen te voorkomen. Het besluit zal geen gevolgen hebben voor het budget van de ploeg, aangezien Quick Step daar tot 2008 garant voor staat.

Quick-Step-manager Patrick Lefevere dankt Davitamon voor de prettige samenwerking. Hij vertelde over de breuk: "De UCI doet moeilijk als een bedrijf meerdere ploegen sponsort en sportief gezien kon dat conflicten scheppen met twee grote ploegen die in de Pro Tour strijden. Het is bloeden, ik betreur de beslissing, laat dat duidelijk zijn."

Omega Pharma reageerde via woordvoerder Marc Coucke teleurgesteld: "Ik had dit zeker niet verwacht en vind de zaak toch wel getuigen van een gebrek aan respect naar ons toe. Wij hebben altijd heel goed kunnen samenwerken met Quick-Step en nu slaat men plots de deur voor onze neus dicht. Ik snap hun beslissing helemaal niet."