Oefenwedstrijd PSV ongelukkig

Maurice (mbn)
De oefenwedstrijd van PSV tegen Arminia Bielefeld is niet vlekkeloos verlopen. PSV verloor en Cocu raakte geblesseerd.

In de voorbereiding op de competitie en op de voorronde van de Champions League tegen Young Boys of Rode Ster Belgrado probeert Hiddink de nieuwelingen zo snel mogelijk in de ploeg in te passen, daarbij steunend op zijn routiniers. In het doel bij PSV stond Gomes, die ook het rugnummer één heeft gekregen. Arminia Bielefeld wist met 2-0 te winnen van PSV, door doelpunten van Raducanu en Buckley in de slotfase.

De grootste tegenvaller was eigenlijk dat Cocu in de 26e minuut naar de kant moest met een knieblessure. Hiddink vertelde na de wedstrijd: "Een binnenbandje van zijn knie is beschadigd. Dat geneest niet zo snel. Het wordt moeilijk gezien de komende kwalificatiewedstrijden voor de Champions League. Ik hoop dat ik te pessimistisch ben."

Hiddink was niet tevreden over het spel en hoopt dat het snel beter zal gaan: "We speelden chaotisch, zeker na het wegvallen van Cocu. We hebben tijd nodig, maar die hebben we niet. Over anderhalve week moet PSV er staan. Dat is pure noodzaak voor de club."