Dubai wil Formule 1-team kopen

Maurice (mbn)
De familie Maktoum, die in Dubai de regering vormt, heeft bekend gemaakt serieuze onderhandelingen te voeren over de koop van een Formule 1-team.

De leiders van de staat Dubai willen er een officieel team van het land van maken. Volgend de woordvoerder van de familie zijn er drie kandidaten. De namen die daar door de pers bij worden genoemd zijn die van Jordan, Jaguar en BAR.

Van Jordan is al langer bekend dat het team tegen een goed bod te koop is. In BAR zou het meerderheidsaandeel van British American Tobacco te koop staan en Ford zou met het Jaguar-team in de maag zitten.

In het bericht dat door de regering van Dubai is uitgegeven staat te lezen: "Het Emiraat Dubai is zeer blij te kunnen aankondigen dat na uitgebreide planning en ontwikkeling Grand Prix Investments (GPI) in onderhandeling is om een Formule 1-team te kopen en te leiden vanuit Dubai."

Eddie Jordan heeft op de geruchten onmiddellijk gereageerd met een persbericht namens het hele team: "Jordan Grand Prix heeft de verklaring van het Emiraat Dubai met interesse gelezen. Het team is al vaak geassocieerd met dergelijke berichten en het is niet buitengewoon als we in gesprek zouden zijn. We zullen altijd met een verklaring komen als we een overeenkomst met sponsoren of investeerders hebben gesloten. Tenzij of totdat er iets de melden is, geeft het team geen commentaar."