Di Luca laat benen spreken

Redactie FOK!frontpage
Nadat hij geweigerd werd voor de Tour de France is Di Luca niet bij de pakken neer gaan zitten. Gelijk met het begin van de Tour werd in Italië de 59ste Trofeo Matteotti verreden. Danilo Di Luca kwam voor één resultaat aan de start, de overwinning, welke ook gehaald werd.

De renner van Saeco die op de lijst staat met renners uit Italië die onder verdenking staan van het gebruik van verboden middelen, mocht tot grote teleurstelling afgelopen zaterdag niet starten in de Tour de France. Hij werd op het laatst vervangen door zijn ploeggenoot David Loosli.

Weinig wrok had Di Luca niet, maar in conditie was hij wel. Dit bewees hij door de Trofeo Matteotti te winnen. Hij bleef in de sprint Paolo Bossoni (Lampre) en Oscar Camenzind (Phonak) vrij eenvoudig voor. Of Loosli dezelfde resultaten gaat halen die Di Luca in gedachten had is maar de vraag, één ding is wel duidelijk. Di Luca is nooit 'gepakt' op het gebruik van doping, dus de organisatie van de Tour heeft een smaakmaker (ten onrechte) thuisgelaten.