Larsson tekent bij Barcelona

Da_Sandman
Nadat eerder al de Monegask Ludovic Giuly en de Braziliaan Belletti werden aangetrokken heeft Barcelona opnieuw een nieuwe speler gecontracteerd. Henrik Larsson speelt volgend seizoen in het Nou Camp stadion.

Larsson moet alleen nog de medische keuring ondergaan alvorens hij zijn handtekening zet onder een éénjarig contract, aldus de technisch directeur van Barcelona, Txiki Begiristain. De Zweedse spits komt transfervrij over van het Schotse Celtic, waar hij de afgelopen zeven seizoenen zijn doelpunten maakte.

De oud-Feyenoorder maakte op het EK in Portugal een uitstekende indruk door met 3 doelpunten Zweden naar de kwartfinales te loodsen. Daar werd de ploeg na strafschoppen uitgeschakeld door Nederland. Larsson liet eerder weten alleen nog bij een échte topclub te willen spelen of te stoppen met voetballen.

Barcelona is nog niet uitgewinkeld. De algehele verwachting is dat na het Europees Kampioenschap de Portugese spelbepaler Deco eveneens wordt aangetrokken. Met deze nieuwe spelers lijkt de ploeg van trainer Frank Rijkaard een enorme kwaliteitsinjectie te krijgen.