Rabobank maakt tourploeg bekend

Redactie FOK!frontpage
De ploegleiding van Rabobank heeft het team dat in juli de tour gaat rijden bekend gemaakt. Er is gekozen voor een mix tussen aanvallende renners en renners voor in de bergen. De enige Nederlandse equipe in de tour bevat vijf renners van Nederlandse komaf.

Erik Breukink verklaarde dat er duidelijk gekozen is voor dit team met het oog op de bergen waar ze vooraan mee willen doen en ook op het vlakke moeten er mensen mee zitten om voor de ritwinst te kunnen gaan.

Voor in de bergen zijn drie toppers meegenomen, Rasmussen en Leipheimer moeten vooral het klassement in de gaten houden, terwijl Michael Boogerd voor de ritwinst moet gaan. Op het vlakke is niet Oscar Freire meegenomen, Freire die geblesseerd is aan het zitvlak wordt niet vervangen door Robert Hunter. Hunter heeft helemaal geen voorbereiding gehad op de Tour. Hunter is wel aangewezen als eerste reserve.

Nu door deze twee aderlatingen er niet meegedaan kan worden in de massasprints moeten Dekker, Kroon, De Groot en Lotz voor succes gaan zorgen op het vlakke. Verder is nog de ervaren wegkapitein Marc Wauters van de partij en de hulp in het hooggebergte van Grischa Niermann.