Bombarda naar Tenerife

Otto (okee6)
Het Spaanse Tenerife heeft de slag om Mariano Bombarda (31) gewonnen. De spits van Feyenoord tekent een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

Tenerife slaagde er dit weekend niet in zich te verzekeren van de Primera division. Het zag Getafe promoveren. Met de nieuwe trainer Pepe Moré zal het wederom proberen komend jaar de Segunda División achter zich te laten. Het aantrekken van Bombarda past goed in dat plaatje. Eerder haalde Tenerife al de Franse verdediger David Linaré.

De spits, die bij Feyenoord vertrekken mocht, had ook de belangstelling uit Griekenland en de Verenigde Arabische Emiraten. Bombarda zag een Spaans avontuur echter wel zitten: "Griekenland is ook een fantastisch land om te wonen, maar ik zag dat avontuur gewoon niet zitten. Je weet daar nooit waar je aan toe bent. Het lijkt mij een mooie uitdaging en voor mijn gezin een heerlijk leven."

Bombarda speelde 240 eredivisieduels waarin hij 100 maal tot scoren kwam. Hij speelde achtereenvolgens voor FC Groningen, Willem II en Feyenoord.