McEwen pakt tweede zege

Redactie FOK!frontpage
De Australiër Robbie McEwen (Lotto - Domo)heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Na eerder de tweede etappe te hebben gewonnen versloeg hij vandaag Chicchi en Pollack in de sprint om de dagzege. Leider in het klassement blijft Jan Ullrich

De etappe van vandaag ging van Vallée de Joux naar Bätterkinden over een afstand van 212 kilometer. De vrijwel vlakke etappe werd, net als gisteren, getekend door een lange ontsnapping, alleen dit keer hield deze geen stand. De kopgroep was wederom vertegenwoordigd door de Rabobank met Maarten den Bakker. Verder zaten Danielson van Fassa Bortolo, Manuel Garate(Lampre)en Geert Verheyen van Chocolade Jacques in de kopgroep.

Tot op 15 kilometer van de meet mocht het viertal vooruit blijven. Alleen Maarten den Bakker nam hier geen genoegen mee. Vlak voordat ze door het peloton gegrepen werden, demarreerde hij weg uit de kopgroep. Amper één kilometer later werd ook hij gegrepen door het peloton. Na een ontsnapping van ruim 3 uur leek het toch uit te gaan draaien op de verwachte massasprint.

Op ruim 5 kilometer voor de meet, waar het licht heuvelachtig was, kwam er een spervuur aan demarrages. Geen van deze was beslissend. Het duel aan de meet werd gewonnen door Robbie McEwen. Tweede werd Francesco Chicchi (Fassa Bortolo) voor Olaf Pollack. Chicchi maakte de grootste blunder die een sprinter maken kan, hij ging al met de handen de lucht in voor de meet, waardoor McEwen er nog onderdoor kon komen.

De etappe van morgen naar Adelboden is zwaarder dan vandaag met een aankomst bergop. Alleen echte verschillen zullen er nog niet gemaakt worden, mannen als Bettini en Camenzind en Moos zullen vooraan te zien zijn.

Uitslag:
1 Robbie McEwen (Aus) Lotto - Domo
2 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo
3 Olaf Pollack (Dui) Gerolsteiner
4 Fabio Baldato (Ita) Alessio - Bianchi
5 Paolo Bettini (Ita) Quick Step - Davitamon
6 Robert Hunter (Zaf) Rabobank
7 Fabrizio Guidi (Ita) CSC
8 Davy Commeyne (Bel) MrBookmaker.com
9 Gerrit Glomser (Oos) Saeco
10 Martin Elmiger (Zwi) Phonak

Klassement:
1 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team
2 Oscar Camenzind (Zwi) Phonak
3 Fabian Jeker (Zwi)Saunier Duval
4 Steve Zampieri (Zwi) Vini Caldirola
5 David Canada (Spa) Saunier Duval