Antillen en Suriname winnen niet

Otto (okee6)
De teams van de Nederlandse Antillen en Suriname hebben in de strijd van de kwalficatie voor WK 2006 minder goede zaken gedaan. Beiden wisten de eerste wedstrijd in de tweede ronde niet in winst om te zetten.

De Antillen speelde thuis tegen Honduras. Het keek al na acht minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De eerste doelpuntenmaker Suazo verdubbelde bovendien een uur later de score tot 0-2. Brutil Hose scoorde nog wel de 1-2, maar verder kwam de Antillen niet. Het verschil dient nu op 19 juni in de return te worden omgebogen. Bij de Antillen deden, naast Hose (Ex-Ajax/Sparta/Dordrecht), onder andere ook Daniël Rijaard (ADO Den Haag) en Raymond Victoria (Willem II) mee.

Suriname diende aan te treden tegen Guatemala, dat land was eerder nog geschorst wegens malversaties bij de nationale bond. De FIFA had de schorsing echter weer ongedaan gemaakt. Dennis Purperhart zette Suriname na een kwartier op voorsprong. Pesarosi maakte echter nog voor rust gelijk (1-1). In de tweede helft werd vervolgens niet meer gescoord. De return zal zijn op 20 juni.