Kwalificatie verandering goedkeurd

Niels (ToBe)
De teambazen van de Formule 1 teams hebben unaniem het groene licht gegeven voor de voorgestelde kwalificatie verandering die eerder dit seizoen werden voorgesteld. De veranderingen zullen vanaf Silverstone gelden.

De tien bazen ondertekenden een overeenkomst om te gaan kwalificeren zoals na de laatste race in Duitsland was voorgesteld. Ieder team zal vanaf Silverstone twee sessies van 25 minuten moeten rijden binnen één uur. In iedere sessie moeten alle coureurs in ieder geval zes laps rijden, zodat er voldoende verkeer op de baan is. Na de eerste sessie zal er 10 minuten ruimte zijn voor reclame.

Ondanks dat de overeenkomst unaniem getekend is, zijn niet alle teambazen even blij met de nieuwe regeling. Volgens Jordan: "Ik denk niet dat we veranderingen moesten doorvoeren. Ik vond het erg spannend vandaag. Je wil zien of de coureur het kan en hij moet het doen gedurende zijn lap. Ik denk niet dat dit systeem zo slecht was."

De veranderingen dienen nog officieel goedgekeurd te worden door de FIA op een bijeenkomst op 30 juni, maar dit zal slechts een formaliteit zijn.