Schalken, Verkerk snel uitgeschakeld

Tim (mitt)
Sjeng Schalken en Martin Verkerk zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld op het Masters-toernooi van Hamburg. Schalken moest opgeven terwijl Verkerk verloor van Kroaat Ljubicic.

Schalken moest opgeven tegen de lucky loser Oscar Hernandez uit Spanje bij een stand van 1-5. Schalken heeft al weken last van een lichte hamstringblessure, waardoor hij snelheid moet inleveren. Met het oog op Roland Garros leek het de Nederlander beter op te geven.

Ook Martin Verkerk verloor al in de eerste ronde. Net als in Monte Carlo was de Kroaat Ivan Ljubicic te sterk voor de Alphenaar. Ditmaal was het een gelijkopgaande strijd. De eerste set werd met 7-5 beslist in het voordeel van Ljubicic. In de tweede kwam de Kroaat al snel een break voor, maar Verkerk knokte zich knap terug in de set. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Ljubicic pakte de tiebreak met 7-4.

Favorieten voor het toernooi, Roger Federer, Guillermo Coria en Carlos Moya zitten nog wel in het toernooi. Federer won van Ecuadoriaan Nicolas Lapentti: 6-3 6-3. Moya won ook vrij simpel met 6-2 6-3 van zijn landgenoot Alberto Martin. Coria, die in de eerste ronde bijna werd uitgeschakeld, had het ook vandaag moeilijk, ditmaal tegen Luis Horna. Het werd 6-2 3-6 6-2. Coria is nu al 28 partijen ongeslagen op gravel.

Verrassing tot nu toe van het toernooi in de Oostenrijker Jurgen Melzer. In de eerste ronde won hij met 6-3 6-0 van de hooggeplaatste Massu, in de tweede ronde won hij met 6-1 6-0 van Irakli Labadze. Melzer ontmoet nu Marat Safin in de derde ronde.

Schema derde ronde

Roger Federer (Zwi) - Fernando Gonzalez (Chi)
Fernando Verdasco (Spa) - Carlos Moya (Spa)
Lleyton Hewitt (Aus) - Flavio Saretta (Bra)
Jurgen Melzer (Oos) - Marat Safin (Rus)
Andrei Pavel (Roe) - Ivan Ljubicic (Kro)
Florian Mayer (Dui) - Mikhail Youhzny (Rus)
David Ferrer (Spa) - Albert Costa (Spa)
Tommy Robredo (Spa) - Guillermo Coria (Arg)