Tweede zege voor Petacchi

Beregd
Alessandro Petacchi is in de vierde rit van de Giro weer de snelste gebleken van het peloton. In een tumultueuze sprint kwam sprinter Mario Cipollini ten val.

Het ging Petacchi nochtans niet voor de wind vandaag. Bij de beklimming van de Poggio di Sugame, kwam de Italiaan ten val. In de afdaling van diezelfde heuvel ontsnapten een zestal renners, waaronder Piccoli en Lanfranchi. Maar 20 km voor de aankomst liep alles weer mooi samen, en Fassa Bortolo zorgde er voor dat dit ook zo bleef. Even was er nog opschudding door een spectaculaire valpartij waarbij onder meer Nico Sijmens en Garate betrokken waren, maar ze vonden uiteindelijk weer aansluiting.

Zoals verwacht werd, maakte het peloton zich klaar voor de sprint. Petacchi werd uitstekend gegangmaakt door zijn ploeggenoten en mocht weer de armen in de lucht steken. Robbie McEwen kwam nog van ver opzetten maar strandde in het wiel van Petacchi op een tweede plaats. Achter hen was de derde grote sprinter, Mario Cipollini gevallen door toedoen van zijn ploeggenoot Aug, en een hele hoop renners met hem.

Morgen vertrekt Petacchi in de paarse puntentrui voor een vlakke rit naar Spoleto en krijgen de sprinters een nieuwe kans.

top 10 vierde rit
1.A.Petacchi (It)
2.R.McEwen (Aus)
3.S.Cadamuro (Ita)
4.M.Zanotti (Ita)
5.F.Rodriguez (VS)
6.M.Strazzer (Ita)
7.M.Bäckstedt (Zwe)
8.A.Oesov (WRu)
9.A.Borrajo (Arg)
10.G.Gasparre (Ita)

top vijf klassement
1.G.Simoni (Ita) in 19u09'46"
2.J.Popovytsj (Oek) op 13"
3.D.Cunego (Ita) 13"
4.F.Pellizotti (Ita) 29"
5.G.Figueras (Ita) 48"