Verstappen wil zelf beslissen

Gerbert (Tackleberry)
Hoewel Jos Verstappen alle pogingen van zijn sponsoren om hem terug te krijgen in de F1 zeer waardeert, wil hij graag zelf weer de touwtjes in handen krijgen.

Zo was er onlangs het voorstel van Har Muermans om bij Sauber een driedaagse vergelijkingstest met Giancarlo Fisichella te doen. Hoewel hij dit een mooi gebaar vindt, ziet hij liever dat de regie bij hemzelf (en zijn management) komt te liggen.

"Die dingen moeten ze gewoon aan ons overlaten. Ik weet dat de sponsors het beste met mij voorhebben, maar ze gaan nu allemaal zelf initiatieven ontplooien en ik weet niet of dat de beste manier is om iets voor elkaar te krijgen. Ze willen allemaal heel graag, ze bedoelen het goed, maar ik denk dat ze beter ons het werk kunnen laten doen. We hebben het al die jaren zelf gedaan en daar kan ik geen negatieve kanten aan ontdekken", aldus Jos Verstappen.

Voorlopig kijkt de Nederlander uit naar de test voor Jordan op 1 juni. "De auto past nog niet helemaal, er moeten nog een paar aanpassingen doorgevoerd worden. Het is een relatief kleine auto, die is afgesteld op Nick Heidfeld en Giorgio Pantano. En die zijn een stuk kleiner dan ik, zo'n tien centimeter. Met name bij de pedalen heb ik meer ruimte nodig. Nee, het probleem is niet dat ik door veel te trainen breder ben geworden. Ik heb nog steeds dezelfde afmetingen."

"Het is natuurlijk maar één dagje. Eer je je een beetje goed voelt in de auto, is de dag alweer voorbij. Ikzelf verwacht niet zo veel van de test. We gaan ons zo goed mogelijk amuseren. Ik maak me er niet zo heel druk over. De test is natuurlijk vooral voor Trust heel goed. Laten we alleen hopen dat het een beetje mooi weer is, want dat moet je op Silverstone ook maar afwachten."