Geen tweestrijd Verstappen en Fisichella

Redactie FOK!frontpage
Peter Sauber heeft sponsor Har Muermans per brief laten weten dat hij in het huidige seizoen geen tweestrijd tussen Jos Verstappen en Giancarlo Fisichella zal toestaan. Een dergelijke ontmoeting past niet in het programma van het Zwitserse team.

"Ik heb een keurige brief gehad", zegt Muermans, "waarin Sauber zegt dat een dergelijke tweestrijd pas na het seizoen kan plaatsvinden. We moeten zien of het zin heeft, want het kost natuurlijk wel erg veel geld."
Muermans wilde doormiddel van een drie-daagse test de twee laten uitmaken wie de snellere coureur is. Volgens Muermans zou iedereen dan weten of Verstappen een plaats op de grid verdient. Het voorstel werd met instemming van Verstappen gedaan. Ook Fisichella was bereid tot een vergelijkingstest.

Op 1 juni test Verstappen op het circuit van Silverstone de Jordan EJ-14. Een stoeltje bij het team zou op dit ogenblik niet aan de orde zijn. Wel is er opdit moment al merchandise van Jos Verstappen te koop op de website van Jordan. Zo is er onder andere een Jordan pet te koop met handtekening van Jos.