Kelme in de problemen

Beregd
Kelme moet volgende week aan de UCI bankvoorwaarden kunnen voorleggen, van zeven renners die nog steeds niet in orde zijn met de wetgeving. Ondertussen werd hen ook de toegang tot de Giro ontzegd.

Het Spaanse Kelme - Costa Blanca zit zwaar in de problemen. De leider uit tweede klasse had een maand geleden al te maken met dopingperikelen door beschuldigingen van Jesus Manzano. Nu moeten de licenties van zeven renners, waaronder Angel Casero, nog steeds binnen komen. Anders zou Kelme, één van de oudste ploegen van het peloton, wel eens de tweede ploeg kunnen zijn die er dit jaar ermee ophoudt, na eerder Cofidis.

Maar ook op sportief gebied gaat het Kelme niet voor de wind. Nadat ze geweigerd werden voor de Tour de France, is de rondeploeg bij uitstek nu ook geweigerd voor de Giro d'Italia. De uitsluiting kwam nogal onverwacht na de gesprekken tussen de ploegleiding en de Giro-directeur. "Hetgeen mij het meeste stoort, is dat de Giro steeds op ons heeft kunnen rekenen, wanneer ze in de problemen zaten voor ploegen. En nu we in de omgekeerde situatie zitten keren ze ons de rug toe," aldus Vicente Belda. Hij twijfelt er ook aan of de beslissing niet veel eerder is genomen, aangezien Kelme nog steeds geen hotellijst binnengekregen had. "We zullen tonen wat we waard zijn in de Vuelta," belooft hij ons nog.