Teams reageren op FIA-voorstellen

Maurice (mbn)
De voorstellen van FIA-baas Max Mosley, om ingrijpende veranderingen in de Formule 1 door te voeren, zijn gematigd positief ontvangen door de teams.

De voorstellen van Max Mosley zouden zeer ingrijpend zijn voor de Formule 1 en zouden in 2008 van kracht moeten worden. Verschillende mensen uit de Formule 1 hebben gereageerd op de voorstellen. Soms positief, soms negatief, maar over het algemeen eens met de mening dat er wat moet veranderen.

Norbert Haug, vice-president van Mercedes motorsport, vertelde: "Ik denk dat de voorstellen van de FIA enkele zeer goede ideeën bevatten, maar er zullen beslissingen over moeten worden genomen. Het probleem op het moment is dat we unaniem voor moeten stemmen wil het doorgaan. Meestal worden voorstellen geblokkeerd hierdoor. Ik denk dat een meerderheids-systeem beter zou werken."

Otmar Szanfauer van Honda vertelde: "Ik denk dat het idee achter de voorstellen is om de auto's langzamer te maken en wij bij Honda zijn voor een zeer veilige Formule 1. Tegelijkertijd willen we wel de ontwerpvrijheid en technische uitdagingen die de Formule 1 biedt behouden. Over het algemeen zijn we tegen veranderingen die technische uitdagingen van onze engineers wegnemen. We zijn niet tegen het reduceren van de motor tot 2.4 liter V8, zolang de ontwerpvrijheid blijft en F1 de top van de autosport blijft."

Rob White van Renault gaf ook zijn mening: "Ik denk dat iedereen de grootte van het onderwerp door heeft, iedereen weet dat het belangrijk is voor de toekomst en wij bij Renault steunen de oriëntatie van de voorstellen. We hebben allemaal deze voorstellen pas vandaag voor het eerst gezien dus we kunnen er nog niet in detail op in gaan. We zijn blij met iets concreets om over te discussiëren en we zullen actief deelnemen aan discussies als de details naar voren komen en het proces verder gaat."