21 Nederlanders in Gold Race

Maurice (mbn)
De Amstel Gold Race kent een goed startveld als het de Nederlanders betreft. Er zullen 21 Nederlanders zondag aan de start verschijnen.

Hoewel verwachte namen zoals Tristan Hoffman en Max van Heeswijk ontbreken, zullen er in het Limburgse land genoeg Nederlanders meerijden. De Rabobank komt met zes Nederlanders aan de start. De zes man van Rabobank zijn: Michael Boogerd, Erik Dekker, Steven de Jongh, Maarten den Bakker, Marc Lotz en Karsten Kroon.

De andere Nederlandse ploeg, de BankGiroLoterij-ploeg, komt ook met zes Nederlanders aan de start. Addy Engels, Laurens ten Dam, Marco Bos, Remco van der Ven, Frank van Dulmen en Alain van Katwijk zullen een kans krijgen te schitteren.

De rest van de Nederlanders rijdt in dienst van verschillende Belgische ploegen. Bart Voskamp, Bert Hiemstra, Jan van Velzen en Jans Koerts rijden voor Chocolade Jacques. Leon van Bon, Aart Vierhouten en Koos Moerenhout komen uit voor Lotto - Domo en Bram Tankink komt uit voor Quick Step - Davitamon. Niels Scheuneman debuteert in het team van Relax - Bodysol.