Vandenbroucke wil revanche

Redactie FOK!frontpage
Frank Vandenbroucke(29)is het huidige seizoen gestart als een rustigere en volwassenere renner dan vroeger. Met top 10 plaatsen in Parijs-Nice en de Catalaanse Week bewees het lid van de Fassa Bortolo equipe zijn vorm. Hij wil de Ronde van Vlaanderen niet alleen winnen, hij wil revanche.

Hij zei tegen het Franse sportblad L'Equipe: "Ze beschuldigden me van knoeien met het resultaat, door te zeggen dat ik de overwinning aan Van Petegem gaf." De Belg werd toen 2e achter Van Petegem. "Dat was een buitengewoon resultaat voor me, omdat ik de zwarte periode uit mijn leven net achter me had gelaten."

"Ze" is de vorige ploeg van VDB: Quick-Step, de ploeg die hem steunde tijdens de jaren van dopingbeschuldigingen en depressies. Hij ondervond echter geen steun en felicitaties na zijn 2e plaats, maar beschuldigingen van een deal met Van Petegem, voor de overwinning, aldus de Belg in L'Equipe.

VDB voegde nog toe: "Ik zou nooit de Ronde van Vlaanderen verkopen, ik heb overwinningen nodig, geen geld."

Lefévrè ploegleider van Quick-Step zei tegen de Franse sportkrant: "Toen onze wegen van Vandenbroucke scheidden spraken we af hier niet meer over te spreken. Als VDB zich daar niet aan wil houden, dan moet hij dat zelf weten."