Ralf akkoord met salarisverlaging

Gerbert (Tackleberry)
Willi Weber, manager van Ralf Schumacher, heeft laten weten dat zijn protegé volgend jaar graag weer voor Williams uit wil komen. Dit betekent wel een verlaging van het basissalaris voor de Duitser.

"Het ziet er naar uit dat we tot overeenstemming komen, dat heeft alleen wat tijd nodig omdat we in een situatie verkeren waarin je niet meteen ja of nee kan zeggen", aldus Weber.

De bankrekening van Schumacher zal minder snel gevuld worden aangezien zijn vaste salaris minder zal zijn. "Feit is dat we wat zullen verliezen ten opzichte van dit jaar. Er is echter niks verloren, het vaste salaris is enkel wat lager. Als Ralf goed presteert - podiums haalt of races wint - dan zal zijn salaris hoger worden en ongeveer even hoog zijn als nu. Zaak is dat we niet meer over geld praten, dat is opgelost."

Opmerkelijk is dat de Duitse krant Bild de afgelopen maand een artikel heeft gepubliceerd waarin Weber gezegd zou hebben dat ze op alle vlakken rond zouden zijn met Renault, het contract zou slechts nog getekend hoeven te worden. "Ik las het in de krant, en ik heb nooit met ze gesproken. Ik las in de krant dat ze geďnteresseerd zouden zijn om een aanbod te doen. Feit is dat ik niet met Toyota en Renault gesproken heb omdat Ralf bij het team wil blijven. Williams heeft de voorkeur en we zijn in onderhandeling met Frank Williams. We hadden zaterdag een kort overleg en ik kan zeggen dat het erg goed was, het ziet er goed uit. Ik en Ralf willen bij het team blijven, en dat is het verhaal", aldus Weber.