Montoya boos op Barrichello

Maurice (mbn)
Na de race op het circuit van Sepang is Juan Pablo Montoya weer eens boos. Dit keer heeft Rubens Barrichello zich in de ogen van Montoya niet fair gedragen.

Hoewel Montoya normaal goed kan opschieten met de Braziliaan, beschuldigt hij hem nu van hem bewust te hebben opgehouden. In zijn achtervolging op Michael Schumacher kwam Montoya na een pit stop achter Rubens Barrichello terecht. Volgens Montoya liet Barrichello blijken hem er absoluut niet voorbij te laten.

Montoya vertelde: "Ik kwam na mijn laatste pit stop achter Rubens terecht. Ik positioneerde me achter hem en wilde een poging wagen, maar hij sloot de deur. Daarna hield hij me op. Ik wist dat ik niet eens moest proberen hem in te halen. Ik liet me iets terugvallen en reed rustig door."

Montoya lijkt vooral bang te zijn voor weer een straf, zoals na de Grand Prix op Indianapolis van vorig jaar: "Als je niet in een Ferrari rijdt is het beter om je terug te laten vallen en geen inhaalpoging te wagen. Het is beter om met acht punten naar huis te gaan, dan zonder punten."