BAR-baas kwaad op Ferrari

Vincent (Ali Salami)
BAR-teambaas David Richards heeft vandaag scherpe kritiek geuit op Ferrari. Hij is kwaad omdat het Italiaanse team uit eigenbelang de aanpassing van het huidige kwalificatiesysteem zou tegenhouden.

"Zolang het rode team niet bereid is het belang van de sport op de eerste plaats te zetten zal er niks wijzigen. Ik kan begrijpen dat Jean Todt zegt dat ze het doen voor de stabiliteit van de sport, maar het maakt toch echt geen zin om iets te behouden dat compleet fout is," aldus Richards, die vindt dat Ferrari de sport niet op de eerste plaats heeft. Het team zou nu als enige de veranderingen tegenhouden, de andere teams zouden het al eens zijn.

De grootste kritiek op het kwalificatiesysteem is dat deze te lang is. Zo duurde de kwalificatie van zaterdag ruim twee uur, wat langer is dan de race zondag zal zijn. F1-baas Ecclestone had al voorgesteld om een rustpause tussen de twee sessies in te lassen, maar wil eigenlijk grotere wijzigingen doorvoeren. Daar moet dan wel elk team mee instemmen.