Ponk blijkt penaltyspecialist

Otto (okee6)
Opmerkelijk, zo mag het optreden van keeper René Ponk (32) van FC Utrecht worden omschreven. De cijfers maken van hem een penaltyspecialist.

Ponk kwam gister voor de dag met een bijna foutloos optreden in de halve finalewestrijd om de Amstel Cup. Tegen Sparta ontliep hij weliswaar een (terechte) rode kaart, maar hij stopte ook de strafschop van Danny Schenkel, die hij zelf veroorzaakt had. In de benodigde strafschoppenserie schoot vervolgens Edwin van Bueren naast zijn doel, schoot Evgeny Levtsjenko over en wist Ponk de inzet van Ricky van den Bergh onschadelijk te maken.

Een wedstrijdje maakt uiteraard geen 'specialist'. In de Nederlandse competitie kreeg de doelman echter tot op heden twee strafschoppen 'tegen' gefloten. Mateja Kezman en Dirk Kuijt kregen de bal er niet in. Ook in de UEFA Cup stopte Ponk de elfmeterinzet van Dusan Snisky (MSK Zilina).

Davy de Fauw, David Mendes da Silva en Dennis de Nooijer -allen Spartanen- zijn de enige spelers die dit seizoen een penalty tegen Ponk wisten te verzilveren.