Jordan klaar voor Maleisië

Maurice (mbn)
Bij Jordan hopen ze de problemen van Melbourne achter zich te kunnen laten, met een betrouwbare auto de race te kunnen uitrijden en dat de jonge rijders het goed doen.

De problemen met de betrouwbaarheid van de Jordan zouden opgelost moeten zijn. Het eerste doel van het team is dan ook om nu met twee auto's te kunnen finishen. Daarnaast hopen ze dat Nick Heidfeld en Giorgio Pantano zich zo fit tonen als ze lijken te zijn. Dan zou misschien nog een klein stuntje mogelijk zijn.

Hoofdingenieur van Jordan, James Robinson, vertelde: "We zijn aangemoedigd door onze bevindingen in Melbourne. Bovendien is het geweldig dat Giorgio zijn eerste Formule 1-race achter de rug heeft. We hebben de oorzaak van het versnellingsbakprobleem van Nick achterhaald en we hebben verbeteringen doorgevoerd voor aankomend weekend."

Robinson rekent op zijn coureurs: "Deze race zal het uiterste vergen van rijder en wagen. De baantemperatuur kan wel oplopen tot 54 graden en het is hier heel erg vochtig. We hebben het voordeel dat we een jong en fit rijderspaar hebben, aangezien deze omstandigheden veel van de conditie vragen. Het is een uitdagend circuit met goede faciliteiten. Het is daarom zeer bevredigend als al het harde werk zich hier laat uitbetalen."

Tenslotte hoopt Robinson ook dat Bridgestone de betere banden blijkt te hebben: "Het zal interessant zijn om te kijken naar hoe de Bridgestone-banden weer verder ontwikkeld zijn, vooral aangezien veranderende weersomstandigheden hier een grote rol kunnen spelen. De bandenstrategie kan doorslaggevend zijn voor de race van zondag."