Verklaring superstart Renault?

Maurice (mbn)
De controverse over de goede start van de Renault-rijders in Melbourne blijft doorgaan. Nu wordt gesuggereerd dat niet een traction control-systeem, maar de bandenkeuze voor de goede start heeft gezorgd.

Jenson Button was de eerste die zijn twijfel over de start van Renault uitsprak. Vervolgens werd Renault van alle kanten aangevallen. Het kon dan ook niet anders dat ze ook zouden worden verdedigd.

Allereerst vertelde Jarno Trulli het volgende: "We hadden inderdaad extreem goede starts. De start is een heel belangrijk deel van de race dus het is goed om zo sterk van je startplaats te komen. Over het algemeen hebben we onze zaakjes wat dat betreft goed voor elkaar."

Jaguar-rijder Mark Webber komt met de suggestie dat de bandenkeuze bepalend is geweest: "Banden zijn cruciaal bij starts, absoluut cruciaal. Over het algemeen waren alle banden vrij vergelijkbaar, maar volgens mij reed Renault op de zachter compound. Dat zou ook de snelle starts verklaren, want zoiets kan een groot verschil maken."

De suggestie van Webber wordt door Trulli noch bevestigd, noch ontkend: "Ach, we hadden inderdaad sommige andere keuzes gemaakt ten opzichte van de rest. Maar meer kan ik er niet over zeggen."