Betalen voor de naam F1 en Formule1

Redactie FOK!frontpage
De FOM (Formula One Management) wil iedereen licentiekosten laten betalen voor het commercieel gebruik van de namen "F1" of "Formule1".

Een aantal jaren geleden probeerde de FOM hetzelfde, maar dat lukte toen niet, omdat er geen bewijs was van een aanzienlijk gebruik in combinatie met de kenmerkendheid ervan.

"Heymarket F1", een Engels bedrijf dat zeer grote oplages van het blad F1 Racing verkoopt heeft sinds de meest recente uitgave staan dat de namen Formula 1 en F1 handelsnamen zijn. Heymarket F1 mag deze gebruiken, omdat zij er een licentie voor hebben gekregen. Het blad wordt in meer dan 100 landen en in meer dan 20 talen uitgegeven en daarom is de kans heel groot dat de FOM hun handelsmerk wereldwijd gaat beschermen. Ze komen dus terug op hun eerder ondernomen idee. Mocht dit idee erdoor komen dan zal iedereen die Formule 1 of F1 wil gebruiken in een blad of website hiervoor moeten betalen.

De FOM heeft al diverse maatregelen genomen, maar het is nog niet zover. Nederland zal ook niet ongeschonden blijven van de plannen van de FOM. Formula One Licensing B.V. is een bedrijf waar alle licenties zijn ondergebracht. Dit bedrijf is gevestigd in Amsterdam en is een directe dochter van SLEC holding.