Spaanse clubs moeten spelen

Maurice (mbn)
De UEFA vindt dat de Spaanse clubs vanavond gewoon moeten spelen. Ondanks de aanslagen in Madrid krijgen de clubs geen uitstel.

Barcelona, Valencia, Villarreal en Real Mallorca hadden uitstel gevraagd voor hun wedstrijden in de UEFA Cup vanwege de aanslagen van vandaag. De UEFA ziet voorlopig nog geen reden om de wedstrijden niet door te laten gaan. In een verklaring wordt gezegd: "We zijn ons bewust van de situatie, we volgen de gebeurtenissen en we zijn in contact met de clubs, maar op dit moment gaan de wedstrijden gewoon door zoals gepland."

Valencia had als eerste Spaanse club het verzoek tot uitstel ingediend. Voorzitter Jaim Orti verklaarde: "Dit soort dingen gaat ons verbeeldingsvermogen te boven. Voetbal staat nu op een heel ander plan. Er zijn belangrijkere dingen om ons nu mee bezig te houden. De spelers kunnen zich na de ergste terreurdaad in de Spaanse geschiedenis niet op voetbal concentreren. Op zo'n verschrikkelijke dag staat hun hoofd daar niet naar."

Het is niet de eerste keer dat de UEFA wedstrijden na een aanslag door laat gaan. Op 11 september 2001 werden de wedstrijden in de Champions League gewoon gespeeld, ondanks de aanslag op het WTC in Amerika.