Mbamba begrijpt het niet meer

Maurice (mbn)
Emile Mbamba begrijpt niet waarom hij bij Vitesse niet meer aan spelen toe komt en waarom niemand hem dat uitlegt.

Met vijf doelpunten is Mbamba dit seizoen nog steeds de clubtopscorer van Vitesse. Sinds de winterstop krijgt de aanvaller geen speeltijd meer en afgelopen weekend zat hij zelfs niet meer bij de selectie. Het aantrekken van Van Vossen heeft voor nog meer vertwijfeling gezorgd.

Mbamba vertelde: "Ik begrijp er echt niks van waarom ik buiten de boot ben gevallen. Na de winterstop stond ik er opeens niet meer in. Daarvoor heb ik nooit enige uitleg gekregen. Dat is al zo sinds de komst van Rink en nu is er nog een nieuwe aanvaller bijgekomen. Maar ik blijf me vol inzetten op de training."

Nu Mbamba in Arnhem niet meer aan spelen toe komt, wil hij graag toestemming om voor het Olympisch elftal van Kameroen te gaan spelen: "We spelen op 14 maart tegen Congo en twee weken later tegen Mali. We hebben tien punten uit vier duels en staan er zeer goed voor. De vorige wedstrijd was ik er wel bij, maar speelde ik niet, omdat ik te laat was. Toen had ik namelijk voor Vitesse gekozen. Als ik nu toch niet in aanmerking kom om te spelen, wil ik naar Kameroen voor die interlands."