Rijders willen scherpe blauwevlagregel

Maurice (mbn)
De Formule 1-coureurs hebben bij de FIA aangedrongen op meer duidelijkheid omtrent de blauwe vlaggen.

De Grand Prix Drivers' Association verzocht de FIA vooral strenger op te treden bij het negeren van een blauwe vlag. Met een blauwe vlag wordt een langzamere deelnemer duidelijk gemaakt dat een snellere rijder voorbij moet worden gelaten. Namens de coureurs sprak Michael Schumacher met race-director Charlie Whiting.

Mark Webber vertelde hierover: "We willen een eenduidige houding, zodat iedereen de regels weet voordat de race in Melbourne van start gaat. Ik weet dat Michael gesproken heeft met Charlie en ik denk dat dit meer een zaak van meer discipline tonen van de rijders zelf is. Hoewel achterblijvers deel uit maken van een Grand Prix, moeten we ervoor zorgen dat de leiders gelijk behandeld worden door de achterblijvers."

Ook David Coulthard wil dat rijders zich bewuster worden van het de gevolgen van het ophouden van rijders die ze op een ronde willen zetten: "Tegenwoordig worden races beslist tijdens pitstops en kan een seconde verlies tijdens het inhalen van langzamere deelnemers je duur komen te staan. Je verliest een seconde in verkeer en je race is verkeken." Met name de verminderde downforce achter een andere auto zorgt voor langzamere rondetijden.