Reyes naar Arsenal

Maurice (mbn)
Finkelstein wist ons vandaag het volgende te melden:
Arsenal heeft het talent Antonio Reyes gekocht van Sevilla

De twintigjarige aanvaller kan op meerdere posities uit de voeten. Hij zou kunnen dienen als vleugelaanvaller en als centrale spits. Reyes zou 30 miljoen euro hebben gekost en zo snel mogelijk de medische keuring krijgen. Bij Arsenal zal hij met rugnummer 9 gaan spelen. Reyes kwam sinds het seizoen 2000/2001, toen hij nog maar 16 jaar was, uit voor de hoofdmacht van Sevilla.

"Ik ben de gelukkigste en tegelijkertijd treurigste man van de wereld. Ik verlaat de beste club van Spanje voor het beste team van Engeland. Zonder twijfel is dit een stap vooruit in mijn carrière. Maar Ik realiseer me dat ik de club verlaat, waar ik zielsveel van hou." verklaarde Reyes op zijn website.

Wenger had al eerder zijn oog op het talent laten vallen. Afgelopen zomer ketste de transfer nog af op vraagprijs, mede omdat Arsenal vanwege de bouw van een nieuw stadion weinig geld beschikbaar had. Wenger verklaarde eerder in deze transferperiode zich niet op de transfermarkt tonen, maar blijkbaar vond Arsenal de kans te mooi om te laten lopen.

Door deze transfer lijkt de kans dat ook Van Persie naar arsenal vertrekt erg klein. Reyes is ook een linksbenige aanvaller en met deze transfer lijkt ook bij Arsenal de bodem van de geldput bereikt.